Sök:

Sökresultat:

4210 Uppsatser om Mitt i Upplands Väsby - Sida 1 av 281

Vad rapporteras det om i lokaljournalistiken? : En jÀmförelse av Upplands VÀsby kommuns lokaltidningar

Titel: Vad rapporteras det om i lokaljournalistiken? En jÀmförelse av Upplands VÀsby kommuns lokaltidningar.Författare: Emelie Klermyr.LÀrosÀte: Stockholms Universitet, Stockholm.Institution: Enheten för journalistik, medier och kommunikation, JMK.Avdelning: Medie- och kommunikationsvetenskap.Handledare: Yvonne AnderssonExaminator: Magnus DanielssonSyftet med studien Àr att jÀmföra lokal rapporteringen pÄ de tvÄ lokaltidningarna i Upplands VÀsby: Mitt i Upplands VÀsby och Vi i VÀsby.  JÀmförelsen avser eventuella skillnader och likheter mellan vilka Àmnen som fÄr störst utrymme samt vilka aktörer som kommer till tals i de bÄda tidningarna. Genom en kvantitativ innehÄllsanalys har 130 artiklar och notiser undersökts. Fem upplagor frÄn vardera tidning har undersökts mellan juli-november 2014. Studien visar att Àmnesfördelningen skiljer sig nÄgot mellan de bÄda tidningarna.

NIMBY eller YIMBY? : Upplands VĂ€sbys vindkraft i Ockelbo kommun

Syftet med denna uppsats Àr att undersöka den lokala uppfattningen i Ockelbo gentemot etableringen av en vindkraftspark i nÀromgivningen samt vad som ligger bakom Upplands VÀsbys val att bygga ett vindkraftverk pÄ annan ort. Resultaten visar att NIMBY-Äsikter inte ligger bakom Upplands VÀsbys val samt att attityden som Äterges bland de boende och kommuntjÀnstemÀnnen i Ockelbo kommun prÀglas av en positiv instÀllning mot vindkraftsetableringen i deras nÀrmiljö. Den positiva instÀllningen grundar sig frÀmst pÄ utbetalningen av bygdepengen samt att vindkraften symboliserar och innebÀr miljövÀnlig energi..

Att planera för det oundvikliga : Krisplanering vid Upplands Lokaltrafik AB

DÄ kriser blivit en allt vanligare del av organisationers vardag har forskningsomrÄdet som behandlar detta vÀxt kontinuerligt. FÀltet kallas crisis management och angriper organisationskriser frÄn tvÄ perspektiv, dels planeringen inför framtida kriser och dels hanteringen av krisen nÀr den vÀl brutit ut. I denna uppsats har vi valt att fokusera pÄ den förstnÀmnda aspekten och undersökt och analyserat hur Upplands Lokaltrafik AB (UL) utefter vÄrt teoretiska ramverk arbetar med planering för kriser. För att undersöka detta har vi genomfört en intervju med företagets informationschef, tillika ansvarig för UL:s krisplanering, samt studerat deras dokumenterade krishanteringsplan. VÄr undersökning visar att de inom organisationen arbetar mÄlmedvetet med de olika delarna av krisplaneringen, ett arbete som fortlöpande uppdateras allt eftersom nya lÀrdomar dras.

FörutsÀttningar för Gröna skolgÄrdar i Upplands VÀsby kommun

I detta examensarbete undersöktes förutsÀttningarna och viljan till förÀndring av skolgÄrdar i Upplands VÀsby kommun till sÄ kallade Gröna skolgÄrdar. Som Grön skolgÄrd definieras en skolgÄrd dÀr skolans utemiljö innehÄller estetiska, miljömÀssiga och pedagogiska funktioner.AnvÀndningen av skolgÄrden som plats för konkret lÀrande Àr intressant ur en utomhus-pedagogisk synvinkel. DÀrför belyses i en första teoretiska del utomhuspedagogikens bildningshistoriska och pedagogiska rötter och Àven utomhuspedagogikens dolda stÀllning i lÀroplanen.Undersökningens andra empiriska del omfattar utvÀrderingen av en enkÀt om skolgÄrden som delades ut till Runbyskolans elever och personal. Svaren visar pÄ ett stort engagemang och bra idéer och att elever och personal har en realistisk uppfattning av skolgÄrdens nulÀge och förÀndringspotential. EnkÀtsvaren jÀmfördes med ansökningar och förslag till skolgÄrdsförÀndring frÄn andra skolor i kommunen och stÀlldes i kontext till kommunens organisation och förvaltning.Undersökningen visade att viljan till skolgÄrdsförÀndring finns och förutsÀttningarna för Gröna skolgÄrdar i Runbyskolan och hela Upplands VÀsby kommun Àr bra, men att det kanske behövs organisatoriska förÀndringar i ansvarsfördelningen betrÀffande skolgÄrdsarbete som redan har genomförts i nÄgra andra kommuner i Sverige för att nÄ snabbare synliga resultat..

VÀrdet av tystnad : en vÀrderingsstudie över Upplands VÀsbybornas betalningsvilja för reducerat flygbuller

Since the spring 2003 the tenant-owner home association the Terrace in Upplands VĂ€sby municipality lies straight under the approach route to Arlanda Airport?s new third landing chute. Noise levels of over 70 dB have been measured in the area, which exceeds National Board of Housing?s, values for traffic noise at a terrace in connection to housing. By using the method of hedonisk pricing the essay tries to find out if there exists a willingness to pay to reduce the noise in the area.

Hur kan eleverna nÄ mÄlen i svenska för skolÄr 5? : en studie utifrÄn ett lÀrarperspektiv

Statistik frÄn Skolverket (2006) visar att ungefÀr var femte elev i Upplands-Bro Kommun inte klarar det nationella Àmnesprovet i svenska för skolÄr 5. DÄ vi har vÄr verksamhetsförlagda utbildning i denna kommun blev vi nyfikna pÄ att undersöka detta nÀrmare. Vi valde att utgÄ frÄn ett lÀrarperspektiv och en lokal bild av lÀrarnas uppfattningar av det nationella Àmnesprovet i svenska och hur de arbetar för att komma Ät problemet. För att ta reda pÄ det anvÀnde vi oss av intervjuer med Ätta behöriga lÀrare. VÄr studie utgÄr frÄn tvÄ frÄgestÀllningar: Vilka faktorer kan enligt lÀrarna i Upplands-Bro Kommun pÄverka att en elev inte nÄr de nationella mÄlen i svenska? Vilka mÄlstrategier har lÀrarna i Upplands-Bro Kommun för att eleverna ska uppnÄ de nationella mÄlen? Med hjÀlp av teoretisk litteratur formas vÄr bakgrundsdel, med utgÄngspunkt frÄn Skolverkets rapport (2001), ?Utan fullstÀndiga betyg?, Bronfenbrenners utvecklingsekologiska teori, mÄlen i svenska, det nationella Àmnesprovens bakgrund och syfte, skolans ansvar och styrdokument och delar ur dagens skoldebatt.

En prestationsbaserad prismodell och biljettsystem för kollektivtrafiken : Den agila prismodellen och biljettsystemet

I kollektivtrafiken anvÀnds ett flertal olika prismodeller och biljettsystem. Denna studie utgÄr ifrÄn hur lokaltrafiken ser ut i framförallt Uppland dÀr UL, Upplands Lokaltrafik, planerar och upphandlar kollektivtrafiken till olika utförare. Nackdelar identifieras med dagens prismodeller som hos UL bestÄr av zonindelningar för enkelbiljetter samt enhetspriser för periodbiljetterna. Prismodeller bedöms ofta i en skala mellan enkelhet och rÀttvisa. Problemen som identifierats och som studien sÀrskilt fokuserar pÄ Àr bristen pÄ rÀttvisa i dagens prismodell, i form av lÄg korrelation mellan prissÀttning och utnyttjande av kollektivtrafiken.

SpÄrbilsstation i Upplands VÀsby kommun

Upplands VÀsby municipality has a vision that podcars in the future will become an effective alternative in public transport, with reduced car-dependency as a result. The system would also attract new inhabitants and businesses to the municipality.This report deals with various issues that podcar stations may face. Also, suggestions for possible track laying at the stations and station design are presented. Two areas are investigated. Eds allé which is a neighborhood that is planned for housing and where the station may be planned into the cityscape from the start.

Upplevd kvalitet i ett tjÀnsteerbjudande inom bilservicebranschen : En kvalitativ studie som förklarar vilka kvalitetsfaktorer som Àr viktigast för kunderna i ett tjÀnsteerbjudande inom bilservicebranschen

PÄ dagens tjÀnstemarknad rÄder hÄrd konkurrens. Inom bilservicebranschen har fokus tidigare endast varit pÄ bilen men har nu skiftat till ett mer kundinriktat fokus. Bilservicebranschen har svÄrt att leverera vad som utlovas och flera oberoende tester visar pÄ fusk under bilservicen, kunderna fÄr dÀrmed inte vad de betalar för. Det kombinerat med att bilarna blir mer tekniska och att kunder överlag saknar kompetens och har lite insyn i det arbete som utförs pÄ verkstÀderna skapar en problematik. Problematiken ligger i att bristen pÄ transparens och kunskap gör det svÄrt för kunderna att bedöma om den utförda bilservicen Àr av hög kvalitet.

Stadsodling frÄn betraktarens blick : Gestaltningsidéer utifrÄn miljöpsykologiska perspektiv

Stadsodling Àr ett vagt men alltmer aktuellt begrepp i dagens vÀxande stÀder. Det anses ofta ha ett socialt och ekologiskt vÀrde för de som odlar. Den hÀr uppsatsen syftar till att ta reda pÄ om stadsodlingen, genom sin utformning, Àven kan tillfredsstÀlla de stadsinvÄnare som inte odlar eller Àter av det odlade. Genom en litteraturstudie presenteras, undersöks och jÀmförs flera teoretikers och forskares idéer om vad offentliga rum som parker och torg bör innehÄlla för att mÀnniskor ska vistas, mÄ bra och mötas pÄ platsen. MÄlet Àr att skapa ett underlag för vidare studier i parkers och offentliga ytors miljöpsykologiska vÀrden som i sin tur kan inge ett mervÀrde av kommande stadsodlingsprojekt.

Bra att veta : En studie om vad som kan pÄverka elevers betyg i idrott och hÀlsa

Mitt syfte var att undersöka vad som kan pÄverka elevers betyg i idrott och hÀlsa? För att avgrÀnsa ytterligare hade jag 3 frÄgestÀllningar som handlade om vilken pÄverkan genus har, hur olika orsaker kan skilja sig beroende pÄ vilket kön man tillhör och vilken pÄverkan elevens habitus har? För att svara pÄ mitt syfte och mina frÄgestÀllningar anvÀnde jag mig utav en kvantitativ metod. Jag gjorde en enkÀtundersökning pÄ en skola i Upplands VÀsby dÀr totalt 175 elever deltog. UtifrÄn resultatet frÄn min undersökning kan jag konstatera att olika saker pÄverkar pojkars och flickors betyg mera respektive mindre i idrott och hÀlsa. Genus spelar roll och det Àr flera pojkar som nÄr de högre betygen Àn flickor.

Fysisk struktur som kommunikativt medel : Den fysiska layoutens betydelse för kreativa företag

I detta examensarbete undersöktes förutsÀttningarna och viljan till förÀndring av skolgÄrdar i Upplands VÀsby kommun till sÄ kallade Gröna skolgÄrdar. Som Grön skolgÄrd definieras en skolgÄrd dÀr skolans utemiljö innehÄller estetiska, miljömÀssiga och pedagogiska funktioner.AnvÀndningen av skolgÄrden som plats för konkret lÀrande Àr intressant ur en utomhus-pedagogisk synvinkel. DÀrför belyses i en första teoretiska del utomhuspedagogikens bildningshistoriska och pedagogiska rötter och Àven utomhuspedagogikens dolda stÀllning i lÀroplanen.Undersökningens andra empiriska del omfattar utvÀrderingen av en enkÀt om skolgÄrden som delades ut till Runbyskolans elever och personal. Svaren visar pÄ ett stort engagemang och bra idéer och att elever och personal har en realistisk uppfattning av skolgÄrdens nulÀge och förÀndringspotential. EnkÀtsvaren jÀmfördes med ansökningar och förslag till skolgÄrdsförÀndring frÄn andra skolor i kommunen och stÀlldes i kontext till kommunens organisation och förvaltning.Undersökningen visade att viljan till skolgÄrdsförÀndring finns och förutsÀttningarna för Gröna skolgÄrdar i Runbyskolan och hela Upplands VÀsby kommun Àr bra, men att det kanske behövs organisatoriska förÀndringar i ansvarsfördelningen betrÀffande skolgÄrdsarbete som redan har genomförts i nÄgra andra kommuner i Sverige för att nÄ snabbare synliga resultat..

Projektverksamhet med samhÀllsnyttan i fokus : införandeprocessen av SMS-biljetten vid Upplands Lokaltrafik

The aim of this thesis is to explore possible differences between public and private companies? way to manage projects. In order to analyze the managerial aspects, we have studied the project of a new payment system implemented at the public-transport organization Upplands Lokaltrafik (UL). The project enables mobile payment by text message (SMS). Most theory concerning the management of projects is developed for private companies.

Samuel Muntlin Group : att förverkliga en dröm

"LÄtskrivande" handlar om mitt arbete som gick ut pÄ att fo?rso?ka hitta mitt egna musikaliska uttryck och att utveckla mitt la?tskrivande samt mig som artist. Detta skulle sedan komma att resultera i konsert besta?ende till allra sto?rsta del av eget material. Genom a?ren har jag breddat mig mycket musikaliskt men inte riktigt fokuserat pa? att helhja?rtat ga? in i vad jag som artist och la?tskrivare vill fo?rmedla och uttrycka.

VarmuÀrkesprofilering

Syftet med denna rapport Àr att introducera lÀsaren till de olika ÀmnesomrÄden mitt arbete omfattat, samt att försöka skapa en förstÄelse för arbetet och tankarna som ligger bakom. FrÄn början handlade mitt kandidatarbete om att profilera mig och mitt nystartade företag, men det fick sedan en plötslig vÀndning. IstÀllet kom det att handla om mina personliga motgÄngar ? och hur dessa övervanns..

1 NĂ€sta sida ->